Ditte Marie Knudsen

Jeg har en kandidatgrad i Jura fra Aarhus Universitet. Under min uddannelse studerede jeg EU-ret i Belgien. Opholdet vakte min interesse for samspillet mellem dansk ret og EU-ret, og jeg skrev efterfølgende mit speciale inden for udlændingeretten i et EU-retligt perspektiv.

Jeg har arbejdet inden for Justitsministerietsområde med familiesammenføring efter EU-reglerne om fri bevægelighed. Jeg er specialiceret i reglerne om primær og sekundær fri bevægelighed inden for EU. Derudover har jeg gennem mit arbejde opnået forståelse for de udlændingeretlige regler generelt, herunder opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.

Jeg er født og opvokset i Aarhus, og jeg har boet i henholdsvis USA og Belgien. Min mand er amerikaner og vores datter har statsborgerskab i Danmark og i USA. Som repat med en amerikansk mand har jeg selv prøvet og oplevet hvor udfordrende en ansøgning om opholdstilladelse kan være. Opholdstilladelsen er mange gange det første møde man har med det officielle Danmark, når man flytter til eller tilbage til Danmark.

Det kan være en hård proces at søge opholds- eller arbejdstilladelse, statsborgerskab eller permanent opholdstilladelse i Danmark. På grund af mit indgående kendskab til udlændingeretten, kan jeg hjælpe dig med at lette denne overgang. Har du andre juridiske spørgsmål, så kan jeg også være behjælpelig enten direkte eller ved at henvise dig til den korrekte myndighed.